Hlavní navigace

Chodíte do školy a natáčíte videa? Máme pro vás soutěž

20. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: YouTube
Soutěž Intel AI 2026 je určena žákům druhého stupně základních škol, kteří natáčejí videa pro server YouTube.

Součástí druhého ročníku soutěže Intel AI 2026 pro mladé filmařské talenty bude i seriál edukativních videí od předních českých YouTuberů, který bude dostupný tvůrcům digitálního obsahu, ale i školám. Soutěž je určena žákům druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, kteří mají za úkol do 31. května natočit vlastní představu o svém povolání za deset let. Video by mělo mít maximální délku tři minuty.

Soutěž vyvrcholí filmovým festivalem pro nejlepších dvanáct autorských týmů. Jeho součástí bude i youtuberský workshop. Dvanáct nejlepších filmů se utká 20. června ve finále v pražské Městské knihovně. Hlavní cenou pro vítěznou školu bude stolní počítač HAL3000 pro vytváření multimédií od společnosti 100Mega a pět tabletů s procesorem Intel pro členy vítězného týmu. Členové druhého a třetího týmu v pořadí získají ceny od společnosti Scio. Vyhlášení soutěže s nejlepšími filmovými nadějemi moderuje herec a moderátor Lukáš Hejlík.

O vítězi rozhodne porota složená z filmových profesionálů, ale také odborníků na vzdělávání. Zasednou v ní mimo jiné režisér a scénárista Saša Gedeon, historik Národního filmového archivu Jiří Horníček, filmový publicista Vladimír Hendrich nebo Markéta Majerová, šéfredaktorka magazínu o vzdělávání Perpetuum.

Tipy C

Podrobnější informace o soutěži jsou dostupné na webu soutěže. Galerie soutěžních videí bude ke zhlédnutí na YouTube kanálu mediálního partnera soutěže, Frekvence 1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).