Hlavní navigace

Chcete sledovat obsah z Netflixu v TV? Jednou z možností je Chromecast

8. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Důležitým sdělením, které přinesl letošní veletrh CES v Las Vegas, je také partnerství Netflixu s jihokorejskou společností LG, jedním z předních světových výrobců elektroniky.

Americká on-line videopůjčovna Netflix zaznamenala ve středu globální expanzi, do níž byla zahrnuta i Česká republika a Slovensko. Zájemci, kteří si už Netflix v měsíčním bezplatném promoobdobí objednali, ale řeší poměrně podstatný problém. Jak dostat obsah z této nyní globální videoslužby do svého televizoru? Jednou z nejsnazších možností je streaming obsahu prostřednictvím Chromecastu od Googlu – zařízení, které se propojí s HDMI portem televizoru a i z „hloupějšího“ produktu dokáže udělat chytrý (Smart TV). Není samozřejmě vyloučeno, že aplikace už v některých Smart TV je, ale situace se liší značka od značky.

BRAND24

Možnost streamovat obsah z Chromecastu na televizní obrazovku je běžnou součástí mobilní aplikace Netflix
Autor: mobilní aplikace Netflix

Možnost streamovat obsah z Chromecastu na televizní obrazovku je běžnou součástí mobilní aplikace Netflix. Známý symbol obrazovky najdete v pravé horní části displeje

ČTĚTE TAKÉ: Startuje veletrh CES, Sony přichází s výraznou podporou HDR

Důležitým sdělením, které přinesl letošní veletrh CES v Las Vegas, je také partnerství Netflixu s jihokorejskou společností LG, jedním z předních světových výrobců elektroniky. Právě LG má pomoci této americké službě snadněji expandovat do domácností. Půjde mimo jiné pravděpodobně o zpřístupnění aplikace v chytrých televizorech, která byla doposud k dispozici pouze v zemích, kde Netflix působil. LG televizory budou podporovat u Netflixu 4K rozlišení s HDR, tedy jasnější barvy a hlubší černou. Naše globální partnerství s LG pomůže milovníkům zábavy po celém světě objevovat a užívat si Netflix, uvedl jeho viceprezident Scott Mirer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).