Hlavní navigace

Českokrumlovský deník: Česko čeká televizní revoluce

19. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 9. 2008

Jak dnes ve svém vydání informuje Českokrumlovský deník, Českou republiku podle něj čeká malá televizní revoluce. Přechod na digitální vysílání u nás připodobňuje totiž k podobnému kroku, jako když v roce 1973 přecházela tehdejší Československá televize na barevné vysílání. Stejně jako celý civilizovaný svět, i Česká republika přechází z analogového na digitální vysílání, konstatuje deník a připomíná, že již 30. září bude v jižních Čechách zahájeno DVB-T veřejnoprávního multiplexu z lokality Kleť.

Otázek je prý stále hodně a lidé mají problémy především s propojováním přijímačů v domácnosti. Bohužel se ale objevují z místního tisku také známé mystifikace. Jednou z nich má být např. skutečnost, že lidé se dočkají kvalitnějšího obrazu. Server DigiZone.cz přinesl v poslední době několik článků na téma přechodu z analogového na digitální terestrické vysílání. Pokud se vás týká vypínání ČT2 a nevíte, co dělat, můžete si přečíst tento článek. Samotnému jihočeskému regionu se určitě budeme věnovat alespoň jednou, a to právě 30. září, stejně tak jako středním Čechám.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).