Hlavní navigace

Českobudějovicko dnes bude bez signálu televizního multiplexu 4 a Regionální sítě 7

25. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátoři obou sítí, společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, naplánovali pravidelnou odstávku vysílače Kleť ode dnešní osmé hodiny ráno do odpoledních 13:00 hod.

Pravidelnou servisní výluku českobudějovického vysílače Kleť naplánovali na dnešek operátoři televizního multiplexu 4 a Regionální sítě 7, společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital. Od 8:00 do 13:00 tak nebude možné pozemní cestou na klasickou anténu naladit HD verze veřejnoprávních programů ČT1, ČT2 a ČT Sport, dále ČT :D/art ve standardním rozlišení, televize Relax – Pohoda, Rebel, Retro, Nova Cinema, Fanda, Smíchov a Telka na kanálech 25 a 32. Budou prováděny pravidelné standardní činnosti na vysílacím anténním systému, kompletní vysílací DVB-T technologii a rovněž podpůrné technologii jako např. záložní zdroj energie atd., sdělil ředitel pro vnější vztahy obou operátorů Martin Roztočil.

BRAND24

K TÉMATU: Neplaťte za sledování fotbalového Eura 21 v HD, u nás ho máte zadarmo, láká Regionální síť 7

Cílem je zkvalitnění příjmu v Českých Budějovicích a v Jihočeském kraji těm divákům, kteří přijímají a sledují televizní programy šířené těmito sítěmi. Těmto divákům a servisním společnostem, které zajišťují instalaci příjmu signálů z těchto vysílačů, se zároveň omlouvám za dočasné přerušení možnosti sledování oblíbených programů, dodal Roztočil. Multiplex 4 a Regionální síť 7 na Kleti nevyužívají stejný vysílač jako České Radiokomunikace, jejichž celoplošných multiplexů 2 a 3 a také veřejnoprávního multiplexu 1 České televize se výluka nedotkne. Během odstávky vysílače tak bude možné nadále sledovat všechny programy ČT alespoň ve standardním rozlišení obrazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).