Hlavní navigace

ČT musela předčasně ukončit sobotní Události. Odešel jí zvukařský pult v režii

18. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Na Kavčích horách se opět opakovala situace, na kterou si diváci mohou pamatovat z 18. listopadu loňského roku. Hlavní zpravodajská relace ale tentokrát došla téměř do svého konce.

Česká televize dnes musela o několik minut dříve ukončit svou hlavní zpravodajskou relaci Události, a to z technických důvodů. Problém se objevil těsně před 19:40, kdy měla být odvysílána reportáž o Open Air Festivalu Trutnov. Moderátor Událostí Jakub Železný nebyl při uvedení příspěvku vůbec slyšet. Samotná reportáž pak byla odvysílána v pořádku, ovšem po jejím skončení se objevil předěl a „mrtvolka“ (zamrzlý obraz) z předchozí reportáže. Zpravodajská relace pak nečekaně skončila.

Z ARCHIVU: ČT selhala technika. Události skončily téměř o čtvrt hodiny dříve

Samotná závěrečná znělka se objevila ve formě videa, ale nikoliv audia. Předěl nahradil komentář Jakuba Železného, kterého vzniklá situace očividně vykolejila: „Já už zažil ledacos…“. Diváci pak měli možnost po dobu několika minut vidět pouze průhlednou točící se zeměkouli, kterou Česká televize používá jako předěl mezi jednotlivými pořady zpravodajství (bez informace o technickém problému), která několikrát „zamrzla“. Celkem se protočila tato smyčka asi třikrát, předcházela jí upoutávka na podzimní seriál Ententýky. Ani sportovní relaci Branky, body, vteřiny s Janem Smetanou neviděli diváci v pořádku.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Václav Klaus poskytnul ČT 24 exkluzivní rozhovor k výročí rozpadu Československa

Nejviditelnější změnou byla skutečnost, že BBV nebyly odvysílány vůbec z prostor virtuálního studia, ale z původních prostor Událostí, nyní využívaných pro zprávy ČT 24. Celá sportovní zpravodajská relace byla odvysílána pouze ve čtené formě (bez čtecího zařízení) a některé reportáže se taktéž nepodařilo odbavit. Podle vyjádření tiskové mluvčí České televize Michaely Fričové pro server DigiZone.cz odešel v režii Událostí zvukařský pult. Členové týmu naštěstí rychle zareagovali a sport už se podařilo odvysílat z náhradní režie i prostor. Za vzniklou situaci se divákům pochopitelně omlouváme, uvedla Fričová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).