Hlavní navigace

České Radiokomunikace získaly nečekaně nový vysílač pro multiplex s Mňam TV

6. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor zatím odmítá jakékoli informace o vstupu Regionální sítě 8 na Votice komentovat. Mluvčí Českých Radiokomunikací pouze sdělila, že se nejedná o chybu v databázi ČTÚ.

Českým Radiokomunikacím se podařilo v uplynulých dnech zabodovat s koordinací nového vysílače pro Regionální síť 8, jejíž součástí jsou programy Sport 5, TV Noe, Slovak Sport.TV 2, Óčko ExpresMňam TV. Operátor získal od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) nečekaně kmitočtový příděl pro lokalitu Votice – Mezivrata, která patří mezi významné a dominantní kóty středních Čech. Z Votic by měl být signál šířen na kanálu 51 výkonem 5 kW. Šlo by tak o třetí digitální síť, která by z této lokality vysílala. V tuto chvíli ji využívají multiplexy 1 a 2 (kanály 53 a 41), „trojka“ naopak na Voticích na rozdíl od Žižkova a Cukráku chybí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Jak naladit Mňam TV? Podívejte se na pokrytí i operátory, kteří ji nabídnou

Operátor se zatím odmítá jakkoli ke vstupu Regionální sítě 8 na Votice vyjadřovat. Mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová pouze serveru DigiZone.cz sdělila, že se nejedná o chybu. Více v tuto chvíli nebudeme komentovat, dodala Miterová. Votice jsou už šestnáctým vysílačem Regionální sítě 8, který figuruje v databázi ČTÚ a mají stejný výkon jako tato síť v Praze, Plzni, Olomouci, Hradci Králové, Jihlavě a Mikulově. Nejsilnějším vysílačem tohoto multiplexu je jihočeská Kleť s rovnými 10 kW. Spuštění nového vysílače by přineslo signál této sítě nejen části obyvatel středních Čech, ale i severní části jižních Čech a Vysočiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).