Hlavní navigace

České Radiokomunikace obnovily test Regionální sítě 8 z jihočeské Kleti

30. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Operátor předpokládá, že multiplex by mohl odstartovat v komerčním provozu na přelomu prvního a druhého pololetí letošního roku. Pro tuto síť získal celkem patnáct přídělů.

České Radiokomunikace uvedly dnes podle plánu opět do zkušebního provozu jihočeský vysílač České Budějovice – Kleť, který šíří signál Regionální sítě 8. Jde vůbec o nejsilnější stanoviště, ze kterého je tento zemský digitální multiplex šířen. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) mu loni přidělil výkon rovných 10 kW (40 dBW) s horizontální polarizací na kanálu 50. Vysílač je umístěn ve stejné lokalitě, z níž už jižní Čechy zásobuje Kleť signály multiplexů 1 (kanál 49), 2 (kanál 39) a 3 (kanál 22). Konkurenční multiplex 4 a Regionální síť 7 mají vysílač přímo v areálu rozhledny.

Tipy C

K TÉMATU: Radiokomunikace v květnu uvedou do provozu další vysílače Regionální sítě 8

Ke spuštění vysílače došlo úderem desáté hodiny dopolední a stejně jako v ostatních lokalitách je zde šířena prozatím jediná pozice označená jako TEST SD. Komerční spuštění sítě už České Radiokomunikace dříve oznámily na přelom prvního a druhého pololetí letošního roku, tedy červen a červenec. Který klient se v multiplexu nakonec objeví, zatím operátor neprozradil. Očekávanou Country no.1, druhou stanici z rodiny Šlágr TV, získal pro svou nabídku multiplex 4 ostravského podnikatele Radima Pařízka. Televize by měla odstartovat na začátku května.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).