Hlavní navigace

České a slovenské televize se spojí pro SuperStar a Silvestr

17. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 4. 2009

V tomto roce uvidíme koprodukční projekty veřejnoprávních i komerčních televizí. ČT a Slovenská televize odvysílají společný silvestrovský program na konci roku, Nova s Markízou plánují společnou SuperStar.

Vzájemná spolupráce mezi českými a slovenskými televizemi probíhá už delší dobu. ČT a STV si vzájemně vyměňují zpravodajské příspěvky i hlavní zpravodajské relace, Nova s Markízou patří pod stejnou mediální skupinu a tudíž jsou „nuceny“ spolupracovat (Markíza patří v rámci vlastnické struktury CME přímo pod provozovatele Novy). Projevilo se to například u společného IQ Testu národa ČR:SR, které za ČR moderoval Dalibor Gondík a za Slovensko Adela Banášová. Následoval méně úspěšný projekt Člověče nezlob se, který obě televize koprodukovaly, ale nevysílaly jej živě.

O společné sérii SuperStar se podle webu Mediálne.sk mluví už delší dobu. Pro obě televize to bude mít kromě atraktivního mezinárodního efektu i zajímavý ekonomický rozměr. Pokud by SuperStar produkovaly obě stanice odděleně, vyšlo by to každou z nich na necelých 100 milionů korun. U společného projektu se dají náklady rozdělit.

Tipy C

O soutěži zatím nejsou bližší informace, měla by ale odstartovat na podzim. Pokud by se televize držely osvědčených moderátorů, logickou dvojicí by byla Adela Banášová s Leošem Marešem. Banášovou znají i čeští diváci právě díky IQ testům národa. Její moderování bylo pozitivně přijato i u slovenské SuperStar, která byla k vidění v ČR přes satelit a kabelovky, které přenášejí STV i Markízu.

Kromě SuperStar se připravuje i další federální projekt – Česká televize a STV chtějí společně odvysílat silvestrovský program. Další podrobnosti zatím nejsou známy. Na obou stranách ale existuje dost osobností, které jsou přijatelné jak pro české, tak i slovenské publikum.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).