Hlavní navigace

Česká televize získala práva na novou řadu Sherlocka, uvede i další hity

19. 10. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – „Velmi se těším zejména na mafiánskou ságu Gommorah, natočenou na motivy světového bestselleru Roberta Saviana,“ uvedl programový šéf Fridrich.

Premiérovou řadu populárního seriálu Sherlock, ale i další seriálové hity, se v budoucnu objeví na obrazovce České televize. Veřejnoprávní médium je nakoupilo na veletrhu MIPCOM, který se v uplynulých dnech konal ve francouzském Cannes. Z dalších seriálů, které Česká televize koupila, je možné jmenovat například další řady Pana Selfridge či mafiánské ságy Gomorrah. Třetí, prozatím poslední řada seriálu Sherlock, byla uvedena ve světové premiéře na BBC One začátkem ledna, čeští diváci ji mohli vidět s několikaměsíčním zpožděním – od 26. dubna, a to na programu ČT 2.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Video na vyžádání FilmBox Live nabídne v budoucnu i tituly ve 4K rozlišení

Velmi se těším zejména na mafiánskou ságu Gommorah, natočenou na motivy světového bestselleru Roberta Saviana. Autor se po vydání tohoto románu dokonce musel několik let skrývat, neboť líčí skutečné příběhy násilím proslavené zločinecké organizace v Neapoli, jejíž moc sahá do různých sfér italské společnosti, přiblížil svůj tip šéf programu České televize Milan Fridrich. Dalším titulem, který se objeví na obrazovce, je například seriál Black Mirror, držitel Emmy, popisující život ve velmi blízké budoucnosti. Česká televize získala taktéž práva pro animovaný seriál Star Wars: Povstalci. Dále nebudou chybět nevysílané epizody dobrodružství medvídka Pú a díky smlouvě s BBC i další řada Děsivých dějin. 

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Provozovatel FilmBoxů představil projekt interaktivního kanálu MadscreenBox ve 4K

Špatně si nevedla ale ani ČT. Zájem zahraničních partnerů o tvorbu České televize je jako vždy vysoký a ukazuje, jak kvalitní pořady zejména co se rodinné tvorby, pohádek a netradičních lifestylových formátů týče, umíme vyrobit. A právě hodnotně zpracovaná tvorba pro děti je současným trendem, který, jak se právě na veletrhu potvrdilo, zdárně sledujeme, konstatoval výkonný ředitel obchodu České televize Hynek Chudárek a doplnil: Na základě úspěšných jednání budou moci pořady České televize sledovat diváci nejen v tradičních teritoriích na Slovensku, Polsku, Maďarsku, Německu nebo v Rusku, ale také ve Skandinávii, Brazílii a dokonce i v Japonsku. Kromě seriálu Neviditelní, zaujala nejvíce právě tvorba pro děti, pořad Méďové na cestách či hudební cyklus pro mládež Filharmonici na ulici. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).