Hlavní navigace

Česká televize začala natáčet seriál První republika, připravuje ho štáb Vyprávěj

29. 7. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – V seriálu, který ČT koprodukuje s Dramedy Productions, se objeví Jan Vlasák, Markéta Plánková, Pavel Kříž, Jiří Vyorálek, či Michaela Maurerová

Úvodní klapku seriálu První republika, který koprodukuje se společností Dramedy Productions, autora populárního seriálu Vyprávěj, v neděli spustila Česká televize. Příběh mapuje na osudech rozvětvěné rodiny Valentů dějiny Československa od roku 1918 a připomíná tak Vyprávěj, který se podobným způsobem zaměřil na období od 60. let do současnosti. Oba seriály mají i stejného režiséra – Bisera A. Aricheva, informovala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

K TÉMATU: ČT představila chystané filmy a seriály, připravuje „Vyprávěj“ z první republiky

„Ambicí seriálu První republika je ukázat rozvoj svobodného Československa po první světové válce v kontextu českých i evropských dějin,” přiblížil programový ředitel ČT Milan Fridrich. „Seriál bude sledovat období a atmosféru od roku 1918 do roku 1945, a to skrze konkrétní osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do pražského Podolí,” dodal. První natáčejí den strávila produkce v obci Břvany u Slaného, kde rekonstruovala bitvu u francouzského Terronu z roku 1918.

ČTĚTE TAKÉ: Na návštěvě u… natáčení třetí řady retro seriálu Vyprávěj

Tipy C

„Bude to krásný a vizuálně atraktivní seriál, ve kterém se diváci mohou těšit na napínavou rodinnou ságu s tajemnou zápletkou vraždy, která se stala před začátkem děje seriálu,“ prozradil producent Filip Bobiňski, podle něhož půjde o zábavný seriál pro celou rodinu. „V období tehdejšího budování nového státu navíc nacházíme mnoho podobných lidských příběhů jako po roce 1989 i v současnosti, a také společenské události, které sami známe, jako například ekonomickou krizi, takže věříme, že divákům budou seriál i osudy postav blízké.”

Česká televize zároveň prozadila jména prvních herců, kteří se v První republice objeví: Jan Vlasák, Markéta Plánková, Pavel Kříž, Jiří Vyorálek nebo Michaela Maurerová. “Vedle českých herců se do nátáčení zapojí také jejich slovenští kolegové Zdena Studenková a na Slovensku velice populární Ján Koleník,” dodala mluvčí ČT. Autory konceptu První republiky jsou producent Filip Bobiňski a scenárista Jan Gardner.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).