Hlavní navigace

ČT zablokovala přístup k hybridnímu vysílání přes internetové prohlížeče

12. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cílem České televize, ale pochopitelně i dalších evropských vysílatelů, je pochopitelně především ochrana video obsahu, který je součástí hybridního vysílání HbbTV.

Pokud jste se doposud k hybridnímu širokopásmovému vysílání označovanému zkratkou HbbTV připojovali prostřednictvím počítače, nyní už máte smůlu. Česká televize tento týden zablokovala veřejný přístup k adresám, které bylo možné zadat do webových prohlížečů. Důvod je jediný – ochránit obsah, který je prostřednictvím HbbTV šířen. Doposud tu Česká televize nabízela pouze grafiku, od včerejška už má ale také první aplikaci provázanou na video – TV program.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize spouští novou generaci TV programu s upoutávkami. Nabídne ho v rámci HbbTV

Uživatel, který znal přímý odkaz na aplikace HbbTV, už nyní bude po zadání adresy přesměrován na následující stránku: http://www.ceskatelevize.cz/hbbtv/. Na ní Česká televize shromažďuje veškerý materiál týkající se HbbTV. Krok ze strany veřejnoprávního média je logický a stejně postupují i vysílatelé v jiných evropských zemích. Pro využívání služeb náležících k HbbTV je nutný televizor, případně set-top-box, s podporou této funkce. Nabízí ji většinou nejnovější modely všech značek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).