Hlavní navigace

Česká televize umístila do analogového vysílání na Pradědu piktogram

4. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 8. 2010

Diváci přijímající analogový signál České televize z vysílače Jeseník – Praděd, mohou vidět od dnešního dne na programech ČT 1 (36. kanál) a ČT 2 (50. kanál) piktogram. Během prvního zářijového týdne se vedle něj začne objevovat také textová lišta s bližšími informacemi o změnách. Na Jesenicku se totiž blíží spuštění multiplexu 1, kterému bude předcházet ukončení analogového vysílání ČT 2, které se předtím přesune na jiný kanál.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Digitální vysílání České televize na Zlínsku a Valašsku začne už 31. srpna

Analogové vysílání ČT1 a ČT2 z vysílače velkého výkonu Jeseník – Praděd slouží jako zdroj signálu pro řadu analogových převaděčů. Tyto analogové vysílače malého výkonu tedy od 4. srpna přebírají vysílání Jedničky a Dvojky včetně piktogramu. U analogových převaděčů ČT2 je tak relevantně signalizováno jejich brzké vypnutí – jejich provoz skončí taktéž k 30. září, uvedl tiskový redaktor veřejnoprávní televize Štěpán Janda. Většina převaděčů ČT 1 bude na počátku října přeladěna na náhradní zdroj, piktogram tak z jejich signálu zmizí a vysílání takových převaděčů zůstane i po 30. září prozatím zachováno.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).