Hlavní navigace

Česká televize testuje skrze hybridní vysílání přijímače diváků

24. 11. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – V několika krocích mimo jiné Českou televizi zajímá, jakou značku přijímače uživatel používá a kdy ho pořídil. Aplikace obsahuje několik testovacích videí.

Dočasnou aplikaci, která umožní otestovat, jak se chovají v různých situacích přijímače podporující hybridní vysílání HbbTV, spustila v uplynulých dnech Česká televize. Položka označená jako „Video test“ je dostupná v rámci startovací lišty „ČT menu“. Během signalizace startu HbbTV se dokonce mohla uživatelům objevit i grafická informace, která je vyzývá k tomu, aby stiskli modré tlačítko, které umožní vyzkoušet nové video služby. Na začátku zkušební aplikace je divák taktéž upozorněn na skutečnost, že test nebude trvat déle než pět minut.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize opět připravuje nasazení hybridní aplikace Panorama

V několika krocích mimo jiné Českou televizi zajímá, jakou značku přijímače uživatel používá. Píše se tu však pouze o televizorech, byť může mít divák také stolní přijímač s podporou HbbTV. Vyjmenovány jsou zde nejznámější značky, zbytek je skryt pod položkou Jiné. V druhém kroku musí uživatel vyplnit rok, kdy produkt pořídil a následně se začne přehrávat první video s úryvkem ze Studia 6. Na přijímači VU+, který používá pro hybridní vysílání server DigiZone.cz, se bohužel nespustila avizovaná relace o počasí. Mezi jednou z ukázek je i původní seriál veřejnoprávní televize Neviditelní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).