Hlavní navigace

Česká televize propaguje v rámci hybridního vysílání svůj archiv pořadů

20. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – K využití hybridního vysílání musí mít divák přijímač připojený k internetu s podporou technologie HbbTV. Jejich počet v České republice stále roste.

Česká televize opět využívá prostřednictvím svého hybridního vysílání možnost poutat na některou svou aplikaci. Vůbec poprvé ale tentokrát přichází veřejnoprávní médium s nápadem, kdy skrze HbbTV avizuje možnost sledování svého on-line videoarchivu iVysílání, který v tuto chvíli obsahuje téměř 3800 dní videa, a to nejen pořadů, ale i filmů, seriálů a dalšího obsahu, který v minulosti byl odvysílán na některém z programů České televize. Veřejnoprávní médium ale nepoutá na iVysílání jako celek, ale pouze některé pořady, konkrétně seriály Život a doba soudce A.K., Neviditelní a Nevinné lži.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: České televizi rapidně narostl počet přijímačů využívajících hybridní vysílání

Této možnosti využívá Česká televize pouze v době, kdy se výše zmiňované pořady vysílají. Na jejich začátku a konci je vždy divák nově upozorňován formou grafické lišty na skutečnost, že předchozí díl už je nyní k dispozici v on-line archivu a může ho tak sledovat přímo prostřednictvím svého televizoru. Pro pracovníky oddělení Nových médií znamená tento krok nutnost vždy naprogramovat konkrétní díl seriálu, který se v iVysílání nachází. Divák je přesměrován v rámci on-line archivu do dané sekce. K využití hybridního vysílání musí mít divák přijímač připojený k internetu s podporou technologie HbbTV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).