Hlavní navigace

Česká televize představila plán vysílání MS v hokeji

28. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2008

Česká televize dnes na tiskové konferenci představila novinářům program mistrovství světa v ledním hokeji, které začíná již tento pátek v Kanadě a poprvé v historii se tak koná v zemi vzniku tohoto atraktivního sportu. ČT2 odvysílá živě celkem třicet utkání, ČT4 Sport pouze jedno, a to z důvodu časového překryvu. Po celou dobu budou zápasy vysílány poměrně v dobrých časech. Kanada se tímto přizpůsobila Evropě. Hodně zápasů začne kolem sedmé večer, další pak kolem desáté a zbytek pak v jednu ráno, řekl komentátor Robert Záruba.

Zajímavostí je, že studio mistrovství světa nebude umístěno přímo v místě konání, tedy městech Québec a Halifax, ale v Praze. Důvod objasnil opět Robert Záruba: Česká televize se zúčastnila obhlídky obou měst a jako jedna z pěti televizí měla možnost vysílat přímo z arény. Přes všechny finanční obtíže ale nebylo možné cestovat s naším přenosovým vozem. Měli jsme tedy možnost využít menší vůz. Celý plán však ztroskotal na elektronické tužce, kterou není díky místní normě obrazu možné použít a my na ni nedáme dopustit, konstatoval Záruba.

BRAND24

Skutečnost, že ČT nebude mít své studio přímo v místě konání, má ale i své výhody. Jednou z nich, kterou jmenoval moderátor Petr Vichnar, je skutečnost, že se bude moci lépe oslavit sto let českého hokeje, které připadá právě na letošek a zároveň je také oslavou stejného jubilea tohoto zimního sportu ve světě. Mistrovství světa nabídne jako tradičně také webové stránky na adrese www.mshokej.cz. Diváci se dočkají pravidelného servisu včetně videoukázek, k dispozici budou i deníčky komentátorů a MMS zprávy Roberta Záruby.

Každý zápas bude sledovat přibližně dvacet kamer. Diváci by měli dostat co nejrychleji důležité okamžiky ze všech různých úhlů, řekl Záruba. Bude se hrát na kluzišti, které je oproti standardu o čtyři metry užší, a protože, jak už bylo řečeno, světový hokej slaví sto let, každý tým nastoupí minimálně jednou v replice dresů z dřívějších let. Český např. v těch z roku 1947.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).