Hlavní navigace

ČT podala kvůli pátečnímu zásahu Vojenské policie trestní oznámení

14. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 3. 2011

Veřejnoprávní médium z Kavčích hor, Česká televize, do kterého v pátek vniklo maskované komando Vojenské policie, se bude proti tomuto zásahu bránit všemi dostupnými právními prostředky. ČT už v první řadě podala trestní oznámení pro zneužití pravomoci úřední osoby a žádost na státní zastupitelství k přezkoumání postupu policejního orgánu. Celou věc by mělo prozkoumat také Vrchní státní zastupitelství.

BRAND24

K TÉMATU: Ozbrojenci z Vojenské policie vtrhli do zpravodajství ČT, televize protestuje

Vojenská policie použila vůči České televizi zákrok srovnatelný pouze se zásahem proti drogové mafii či osobám podezřelým z vraždy, netajil se rozhořčením tiskový mluvčí veřejnoprávního média Ladislav Šticha. Problémem je také to, že Vojenská policie zabavila dokumenty, které neměly nic společného s kauzou, jíž se měl zásah týkat. Neutajovaný materiál byl již dávno pro veřejnost odtajněn. Česká televize požaduje řádné prošetření útoku na nezávislost televize veřejné služby a vyvození odpovědnosti lidí, kteří za touto bezprecedentní akcí stojí, dodal Šticha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).