Hlavní navigace

Česká televize musela eliminovat diváky v pozadí olympijského studia v Londýně

9. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Návštěvníci Českého domu v Londýně dělali „opičky“ za moderátory a příliš hlučeli, ČT proto povolala ochranku a stáhla obrazovku, na které bylo vidět, co zabírá kamera

Odstranit velkou televizní obrazovku v Českém domě v Londýně a povolat ochranku, která by eliminovala výtržníky z řad přihlížejících u olympijského studia, musela Česká televize. Návštěvníci Českého domu totiž příliš rušili moderátory Jaromíra Bosáka, Roberta Zárubu a jejich hosty. Veřejnost dělí od samotného studia pouhé plexisklo, přes které jsou návštěvníci Českého domu vidět v pozadí záběru kamer. Toho řada lidí zneužívala a snažila se prostřednictvím televize zviditelnit a pozdravit své známé v České republice.

ROZHOVOR: Robert Záruba: Studiem Londýn vyvažujeme, že nebudeme na každém sportovišti

„Snahou bylo zprostředkovat nejenom sportovní přenosy, ale také atmosféru z místa, kde se potkávají čeští fanoušci, sportovci a další hosté LOH v Londýně. Koncept bohužel v počátku narušovalo nestandardní chování fanoušků v záběrech, které bylo rušivé nejenom pro televizní diváky, ale i pro samotné moderátory,“ vysvětlila zpravodajskému serveru Novinky.cz zásah mluvčí ČT Michaela Fričová. Obrazovka, podle které návštěvníci mohli vidět, zda jsou zrovna v záběru kamery, proto z Českého domu zmizela.

BRAND24

K TÉMATU: Začíná letní olympiáda v Londýně. Kde ji můžete sledovat a v jaké kvalitě?

Povolaná ochranka pak má dohlížet na to, aby diváci, kteří stojí v pozadí olympijského studia a jsou vidět v záběrech ČT, nedělali nic nepřístojného. „Měli se jen zklidnit ti nejvíce expresivní diváci,“ uvedla mluvčí ČT. Televize podle ní hodlá podobná otevřená studia používat i do budoucna. „Je to ostatně trend i v jiných televizích a rádi bychom ho v rámci vysílání ČT rozvíjeli i nadále, pokud nám to dovolí podmínky,“ dodala.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).