Hlavní navigace

Česká televize bude mít jednadvacet producentských skupin, nově i pro děti

8. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jedním z úkolů nově jmenovaného kreativního producenta bude vytvořit a vést tvůrčí producentskou skupinu dětské tvorby pro nově připravovaný kanál označovaný pracovně jako ČT 3.

K dosavadním dvaceti televizním skupinám fungujícím v rámci České televize přibude další, která se zaměří výhradně na dětskou tvorbu. Informovala o tom mluvčí veřejnoprávního média Michaela Fričová. A k čemu producentské skupiny na Kavčích horách slouží? Hlavním důvodem jejich založení byl záměr otevřít Českou televizi různým tvůrcům a podnětům, novým nápadům, které naplní poslání televize veřejné služby, uvedla mluvčí Fričová.

K TÉMATU: Dětský a vzdělávací kanál by mohl odstartovat 1. května 2013, navrhl šéf ČT

Pří příležitosti vzniku dětské producentské skupiny Česká televize vyhlásila konkurz na jejího kreativního producenta. Vítěz by měl být známý v listopadu. Jedním z úkolů nově jmenovaného kreativního producenta bude vytvořit a vést tvůrčí producentskou skupinu dětské tvorby pro nově připravovaný kanál České televize zaměřený na děti, mládež a vzdělávání, přiblížila Fričová. Budoucí kreativní producent dětské tvorby bude mít ve své kompetenci rozhodující dramaturgické i producentské činnosti.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kanál ČT 3 povede dosavadní umělecký šéf zlínského festivalu filmů pro dětí a mládež

Kreativní producent dětské tvorby bude mít mimo jiné na starosti jednání s autory jménem České televize, ponese odpovědnost za posouzení a případné rozpracování nabízených projektů a za jejich přípravu Programové radě, která nové pořady schvaluje do výroby. Tak jako u ostatních kreativních producentů se i u vítězného kandidáta na dětskou tvorbu očekává komplexní odpovědnost za výsledný tvar díla, za jeho kvalitativní parametry a realizační náklady, uvedla na závěr Fričová. Česká televize nedávno jmenovala i šéfa chystaného kanálu ČT 3. Stal se jím Petr Koliha.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).