Hlavní navigace

Česká média: NKS chce do debaty o digitalizaci zapojit i vysoké školy

19. 10. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 10. 2006

Podle informací Českých médií připravuje Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR (NKS) platformu pro spolupráci s akademickou obcí v oblasti digitálního televizního a rozhlasového vysílání. Náplní pracovní skupiny by kromě jiného mělo být průběžné řešení odborných technických aspektů digitálního vysílání a jeho dalšího vývoje, např. standardizace DVB-x (T, S, C, H), HDTV, interaktivních služeb, například v rámci MHP, MPEG-x (2, 4) a jiné kompresní standardy atd.

Národní koordinátor pro digitální vysílání Zdeněk Duspiva přípravy spolupráce s akademickou sférou Českým médiím potvrdil: Chceme do řešení poměrně složité technologické změny vysílání podstatně více zapojit odborníky a samozřejmě i studenty z akademických řad, z českých vysokých technických škol. Na řešení přechodu na digitální vysílání se dosud převážně podílela poměrně omezená skupina lidí, většinou z oblasti broadcastingu nebo legislativy. Přitom je nutné řešit technické otázky spojené s budoucími trendy a celkovým vývojem.

BRAND24

Jak je zřejmé i z našich zahraničních kontaktů, tato forma spolupráce je oboustranně zajímavá a její výsledky přináší prospěch všem účastníkům procesu digitalizace. I při strategickém plánování projektů privátních subjektů a provozovatelů vysílání je nutné dokázat jasně odhadnout technologické tendence v oblasti vysílání a tak se správně rozhodnout. Stejně tak i státní správa musí mít dostatek informací pro svoji práci a rozhodování, uvedl Zdeněk Duspiva

Zdroj: Česká média

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).