Hlavní navigace

Česká a slovenská Digi TV budou i nadále spolupracovat. Každá se postará o něco

25. 7. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO: Obě satelitní platformy potvrzují další spolupráci s tím, že se na exkluzivní fotbalové přenosy na kanálech Digi Sport mohou těšit diváci v obou zemích.

AKTUALIZOVÁNO, 18:25: viz konec článku.

Společnost Digi CZ, provozovatel satelitní televizní platformy Nová Digi TV, se dohodla se společností Digi Slovakia, dceřinou společností slovenského telekomunikačního operátora Slovak Telekom, na pokračování dosavadní spolupráce. To má v praxi znamenat, že fotbaloví fanoušci budou moci exkluzivně na Nové Digi TV sledovat přenosy z anglické Premier League a Sky Bet Championship a také ze španělské La Ligy vysílané na kanálech Digi Sport, které provozuje společnost Digi Slovakia. V případě anglických lig se to týká tří následujících sezón, u španělské nejvyšší soutěže jde o sezóny dvě.

Digi CZ podle zaslané tiskové zprávy vkládá do spolupráce exkluzivní fotbalový obsah a Digi Slovakia zajistí výrobu tohoto obsahu po produkční i programové stránce. Digi CZ navíc slovenskému partnerovi umožní vysílat přenosy ze závodů motocyklového mistrovství světa jednotlivců na ploché dráze.

K TÉMATU: Postřehy z televizní debaty

Digi TV si zajistila vysílací práva na mistrovství světa na ploché dráze

Nová Digi TV SK zpřístupnila svým předplatitelům balíček Extra Sport HD

Digi TV zařazuje stanici Prima Max a mění frekvenci u Golf Channel

Jsem rád, že jsme se s partnery z Digi Slovakia a Slovak Telekom dohodli na pokračování spolupráce, protože fungovala dosud velmi dobře, ať už v oblasti produkce sportovních programů, nebo v technickém zabezpečení satelitní služby. Nyní máme jistotu, že naši zákazníci sledující anglické ligy či španělskou La Ligu budou mít i nadále zajištěnu tu nejlepší kvalitu přenosů a informační i programový servis, komentoval dohodu Vladimír Rusnák, ředitel satelitní televize Nová Digi TV CZ.

Z tiskové zprávy Digi Slovakia stojí za pozornost ještě následující informace:

  • Nejvyšší anglická fotbalová soutěž zůstává exkluzivně na obrazovkách televize Digi Sport, která je na platformách TV Magio (Slovak Telekom), a také na satelitní a kabelové platformě provozované dceřinou společností Slovak Telekom, Digi Slovakia.
  • Maratón přímých přenosů z nové fotbalové sezóny bude odstartován v sobotu 6. srpna, kdy budou k vidění zápasy druhé anglické ligy Sky Bet Championship, 13. srpna je pak doplní přenosy z anglické Premier League.

Obě satelitní platformy v dnes odpoledne zaslaných tiskových zprávách rovněž upozorňují, že dnes od 18:00 hodin můžete na kanálu Digi Sport 1 a na sociální síti Facebook sledovat debatu vrcholového vedení Digi CZ a Digi Slovakia k právě oznámené spolupráci.

AKTUALIZOVÁNO, 18:25: Tady je doslova jen pár postřehů z debaty, protože facebookový videopřenos byl, alespoň u mě, velmi problematický a opakovaně přehrát nešel. 

– Není zatím specifikováno na kterém kanále půjde jaký sportovní obsah. 

– Digi Sporty nebudou vypínány (black-out), při absenci obsahu, jako dříve. 

Tipy C

– V nejbližších týdnech představíme v Česku internetovou televizi s možností sledovat kanály Digi Sportu i na mobilních zařízeních.

Digi TV CZ a SK - dnešní video debata o kanálech Digi Sport na Facebooku.
Autor: archiv

Digi TV CZ a SK – dnešní videodebata o kanálech Digi Sport na Facebooku.

Digi CZ na českém trhu působí od roku 2006 pod obchodní značkou Digi TV a od října 2015 pod obchodní značkou Nová Digi TV. V dubnu 2015 společnost koupila česká investiční skupina Lama Energy Group.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).