Hlavní navigace

Centrála UPC prozradila další podrobnosti o revolučním set-top-boxu

17. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 6. 2010

Nizozemská centrála společnosti UPC promluvila před několika dny na tiskové konferenci poprvé o svém novém revolučním set-top-boxu, který by měl být zákazníkům kabelové televize představen příští rok. Jak uvedl ředitel pro obsah Ivo Lochtman, uživatelé budou mít přístup ke všem druhům obsahu, které se budou ukládat na pevný disk, a to ať už půjde o obrázky, hudbu nebo filmy včetně souborů stažených z internetu.

K TÉMATU: Vlastník UPC slibuje na příští rok revoluci v digitální zábavě

Lochtman upozornil, že sledování vysílání takzvaně online se doposud nestalo alternativou ke klasickému šíření televizního signálu. Lidé podle něho nejprve hledají něco zajímavého v klasické televizi a teprve pokud zde nic nenajdou, přejdou na online obsah. Právě obsah bude pro nový přijímač důležitým a významným hráčem, chce se ale na něho zaměřit i samotná společnost UPC. Set-top-box by měl také usnadnit komunikaci s některými zařízeními, mezi něž patří například mobilní telefon iPhone.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC nabídne zákazníkům na kabelu také vysílání dvou terestrických multiplexů

Jedním z plusů nového multimediálního zařízení kabelového operátora má být snadná ovladatelnost a možnost publikace obsahu online pro kohokoliv a následné sdílení s ostatními klienty UPC. V této souvislosti také zmínil Lochtman například využití mezinárodní filmové databáze IMDB. Těšíme se na otevřenou platformu, kam bude moci každý přidat svůj obsah, uvedl ředitel pro obsah nizozemské centrály společnosti. Jde o vývoj, který se děje a záleží na nás, zdali se na něm budeme podílet, nebo ne, dodal Ivo Lochtman.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).