Hlavní navigace

Celoplošný německý rozhlasový multiplex zlepšil pokrytí směrem na západ Čech

2. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Velmi očekávanou událostí v oblasti digitálního rozhlasu v Bavorsku je spuštění nového digitálního multiplexu fungujícího na kanálu 10B.

Dalšího zlepšení pokrytí celoplošného německého digitálního rozhlasového multiplexu směrem do Čech se tentokrát dočkají majitelé DAB+ přijímačů na západě republiky. Jak upozornil anténář a lovec Jakub Melín, v uplynulých dnech byl spuštěn nový vysílač, který funguje na kanálu 5C. Jedná se o známé stanoviště Ochsenkopf, které funguje s vertikální polarizací nezanedbatelným výkonem 10 kW. Zlepšení pokrytí signálem DAB rozhlasu z Německa tak lze očekávat například na Ašsku, Chebsku, částečně i Karlovarsku. Součástí multiplexu jsou mimo jiné stanice Absolut Relax, Energy nebo sunshine live.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský rozhlas plánuje dokrytí Franků novou sítí, zasáhne i část Čech

Velmi očekávanou událostí v oblasti digitálního rozhlasu v Bavorsku je spuštění nového digitálního multiplexu fungujícího na kanálu 10B. Vzhledem k tomu, že půjde o unikátní frekvenci 211,648 MHz, která není v širokém dalekém okolí využívána, bude tato síť zajímavá i pro lovce vzdálených signálů. Ti budou moci jednoznačně identifikovat, že se jedná o vysílač Ochsenkopf. I tento multiplex bude fungovat výkonem 10 kW s vertikální polarizací. Součástí sítě budou regionální mutace stanice Bayern 1, konkrétně Franken a Main, a Bayern 2 Nord. Finální výkon stanoviště byl stanoven až na 20 kW.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).