Hlavní navigace

Společnost CDG se brání odnětí 46. kanálu multiplexu 3 v Praze

20. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 11. 2009

Operátor multiplexu 3 společnost Czech Digital Group se odvolala vůči odnětí 46. kanálu, který využívá pro potřeby multiplexu 3. Český telekomunikační úřad tento se rozhodl odejmout tento kmitočet, protože síť 3 využívá v Praze ještě 59. kanál z vysílačů Žižkov a Cukrák. Podle ČTÚ jde o zbytečnou duplicitu a tudíž není důvod, aby CDG měla k dispozici ještě 46. kanál ve stejném městě.

Tipy C

Tento případ nyní řeší rozkladová komise předsedu ČTÚ, definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, uvedl předseda ČTÚ Pavel Dvořák, který rozhodne právě na základě podkladů a argumentů rozkladové komise.

Multiplex 3 využívá 46. kanál v Praze z historických důvodů, původně zde provozoval experimentální digitální vysílání prostřednictvím vysílačů Strahov, Ládví a Zelený Pruh. I tento kanál se pak stal součástí definitivní sítě multiplexu 3. Na 46. kanále ale CDG vysílá mírně odlišný obsah než na 59. kanále ze Žižkova a Cukráku. Kromě byznysové televize Z1 a lifestylové televize Public vysílá na kanále 46 i křesťanská TV Noe.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).