Hlavní navigace

Cartoon Network začal vysílat ve formátu 16:9, ale jen u některých operátorů

29. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nadále bohužel platí také skutečnost, že Cartoon Network není lokalizován do češtiny. V nabídkách našich operátorů je dostupný pouze v originálním znění, případně maďarštině a rumunštině.

Dětská stanice Cartoon Network, která je dostupná i u vybraných operátorů placené televize v České republice a na Slovensku, začala vysílat v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9. Tato mutace je ale dostupná pouze těm klientům, kteří využívají její polskou podobu. Ta se od anglicko-jazyčné, případně rumunské a maďarské liší nejen reklamními bloky, ale i samotným programovým schématem. Zatímco zákazníkům IPTV služby O2TV je tak Cartoon Network dostupný v posledních dnech nově širokoúhle, zákazníci Digi TV a freeSATu ho mají v původním poměru stran 4:3. Je to i případ sesterského kanálu Boomerang.

BRAND24

Polská verze Cartoon Network dostupná i v České republice začala vysílat ve formátu 16:9
Autor: repro foto Cartoon Network

Polská verze Cartoon Network dostupná i v České republice začala vysílat ve formátu 16:9

ČTĚTE TAKÉ: Dětská stanice Cartoon Network začne vysílat čtyřiadvacet hodin denně

Nadále bohužel platí také skutečnost, že Cartoon Network není lokalizován do češtiny. V nabídkách našich operátorů je dostupný pouze v originálním znění, případně maďarštině a rumunštině. Stanice společnosti Turner Broadcasting System (Time Warner) je tak značně v nevýhodě oproti dalším programům tohoto typu, které jsou na trhu placené televize v České republice a na Slovensku dostupné. V lokalizované podobě je klientům kabelových a satelitních operátorů k dispozici mimo jiné Disney Channel, Nickelodeon, JimJam nebo Minimax. V DVB-T navíc vysílá jako neplacená stanice veřejnoprávní Déčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).