Hlavní navigace

Bývalý ředitel výroby ČT Petr Erben získal stejnou funkci na Nově

6. 4. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 4. 2006

Televize Nova vymění ke 14. dubnu ředitele výroby. Jiřinu Pokornou, která po loňský rok také dočasně zastávala funkci programové ředitelky, nahradí šéfproducent seriálu Ulice Petr Erben. Ten v minulosti zastával funkci ředitele výroby také v České televizi (za generálního ředitele Jiřího Balvína, který nyní šéfuje hudební televizi Óčko), ale na Nově pracoval už při jejích začátcích v roce 1993.

Jiřina Pokorná odchází z funkce ředitelky výroby po vzájemné dohodě. Novým šéfproducentem seriálu Ulice se stane dosavadní přímý podřízený Petra Erbena, vedoucí produkce Michal Reitler, sdělila mluvčí Novy Veronika Šmítková. Petr Erben je zkušený televizní pracovník s dlouholetou praxí v oblasti výroby a techniky. Své zkušenosti plně uplatnil při vzniku denního seriálu Ulice, který se tak v krátké době stal jedním z nejúspěšnějších seriálů naší televize. Věříme, že jeho příchod na post ředitele výroby významně posílí náš manažerský tým, řekl Petr Dvořák, generální ředitel TV Nova.

BRAND24

Pokorná opouští pozici ředitelky výroby po devíti letech, zastávala ji od roku 1997. V krátké době jde už od druhou personální změnu na úrovni managementu TV Nova. Minulý týden Nova oznámila, že ji k 31. březnu opustí obchodní ředitel David Bártík a jeho zástupce David Menšík. Obchod má nyní na starost Florin Alexandrescu, kterého si do Česka přivedl generální ředitel rumunské televize Pro TV Adrian Sarbu. Toho CME v únoru pověřila vedením svých televizních stanic v České republice, na Slovensku a v Rumunsku.

Petr Erben má zkušenosti také z druhé české komerční televize Prima. Od roku 1997 v ní působil jako ředitel výroby a techniky. Na Kavčích horách pak stejnou funkci vykonával v letech 2001 až 2004. Poté odešel do České nezávislé televizní společnosti, kterou staronový majitel Novy, společnost CME, sloučil se servisní organizací Česká produkční 2000 a ta poté fúzovala s dalším firmami holdingu Nova. Seriálu Ulice se Erben věnuje od loňského roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).