Hlavní navigace

Exšéfka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová zasedne v Radě ČTK

21. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Neúspěšná kandidátka na post generálního ředitele Českého rozhlasu se přesouvá do kontrolního orgánu ČTK. Zvolení byli také noví členové rad ČT a ČRo. Zbytek bude vybrán možná zítra.

Poslanci na svém včerejším zasedání volili chybějící členy do rad České televize, Českého rozhlasu a také České tiskové kanceláře. V mediálním prostoru se nejedná o neznámé tváře. Například novou radní ČTK se stala bývalá ředitelka zpravodajských stanic Českého rozhlasu Hana Hikelová, která se kandidaturou neúspěšné pokoušela o post generální ředitelky tohoto veřejnoprávního média. Na tuto pozici nakonec nastoupil Peter Duhan.

BRAND24

ROZHOVOR: Hana Hikelová: Jak jsem skončila v Českém rozhlase

Jak informovala agentura ČTK, v Radě České televize usedl její bývalý člen Jan Brandejs. Tomu skončil mandát loni v listopadu. V Radě Českého rozhlasu se opět objeví Petr Šafařík. Do každé z rad zbývá dovolit ještě jednoho člena, k čemuž by mělo dojít v pátek. V případě Rady ČT se bude rozhodovat mezi někdejším poslancem Oldřichem Kulhánkem a bývalým členem RRTV Danielem Novákem, v kontrolním orgánu ČRo se objeví generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš nebo Jaroslav Růžička navržený Konfederací zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).