Hlavní navigace

Bulhaři testují Viasat HD pro satelitní službu Skylink

31. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 12. 2011

Bulharský satelitní operátor Satelitte BG zahájil včera večer neveřejné testy programové pozice Viasat Nature HD/Viasat History HD pro česko-slovenskou platformu Skylink. Kanál je označen jako Viasat HD CZ. Nutně to však nemusí znamenat, že program bude do nabídky operátora zařazen. V minulosti se tak už stalo například u hard erotického kanálu Penthouse HD 1 (celodenní šíření) nebo Mezzo Live HD.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zákazníky CS Linku a Skylinku čeká masivní přelaďování. Podívejte se

Skylink už si však testy Viasatu HD jednou vyzkoušel, a to letos v září. Poté ovšem pozici po této stanici odpojil. K programu existuje lokalizace, takže by nebylo teoreticky do budoucna problémem, aby ho operátor takto svým zákazníkům poskytl. Skylink chystá velké úpravy v rámci své frekvenční kapacity a je pravděpodobné, že poté přistoupí také k rozšíření programové nabídky, které bylo prozatím odloženo. Společnost je pod novým vlastníkem z Lucemburska a ten pochopitelně své záměry prozrazovat dopředu nebude.

BRAND24

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12207/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/ 8PSK.

Oficiální vyjádření operátora se serveru DigiZone.cz získat nepodařilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).