Hlavní navigace

Budou RGM Hudební ceny 2007 pro Óčko i oslavou nové licence?

3. 1. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
3. 1. 2008

pražské T-mobile aréně se 1. února odehraje slavností ceremoniál RGM Hudebních cen Óčka za rok 2007. Pro hudební televizi je to ideální příležitost, jak oslavit přechod na řádné zemské digitální vysílání (DVB-T). Óčko bude mít v té době totiž zajištěnou pozornost médií, která se vývoji na televizním trhu jinak nevěnují vůbec, nebo jen v případě nějakého skandálu.

Otázkou zůstává, jestli stanici do té doby stihne Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přidělit a doručit kompenzační licenci pro DVB-T, o kterou si stanice zažádala. Ačkoli se totiž jedná pouze o formalitu, radní by mohli pro rozhodnutí o udělení vysílacího oprávnění využít celé své 60denní lhůty. Do konce ledna se RRTV sejde na dvou zasedáních.

Generální ředitel Óčka Jiří Balvín by jistě na akci rád ohlásil i dohodu s operátorem některého multiplexu na dalším šíření této stanice. Něco takového je ale prakticky nemožné stihnout. Tzv. digitální novela totiž ukládá operátorům, aby zveřejnili návrh smlouvy a znění všeobecných podmínek s 15 povinnými údaji technického charakteru minimálně 30 dní před tím, než může být smlouva uzavřena. Óčku ale nic nebrání šířit dál svůj signál, už s řádnou licencí, v přechodném multiplexu B – tak jako dosud.

Letos bude Óčko předávat hudební ceny už popáté. Pokud byste chtěli ovlivnit, komu je rozdá, můžete ještě do neděle 13. ledna posílat hlasy nominovaným interpretům ve 12 kategoriích. Pro jednoho z hlasujících diváků je navíc připravena atraktivní cena v podobě osobního automobilu SMART.

BRAND24

Na slavnostním ceremoniálu, který potrvá bezmála pět hodin, vystoupí patnáct hudebních formací včetně už jen zřídka koncertující slovenské kapely Elán. Mezi dalšími hosty jsou jména jako Vypsaná fixa, Ewa Farna, Horkýže slíže, Wanastowi vjecy, Support Lesbiens, Petr Kolář, Gipsy.cz, Gaia Mesiah, Le Monde, Bůh ví, Airfare a Toxique.

Pokud byste se chtěli akce osobně zúčastnit, můžete si koupit vstupenku v předprodejích sítí Ticketpro a Ticketportal. Cena lístku je 319 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).