Hlavní navigace

Bude nový kanál Primy opravdu Cool? Podívejte se

6. 3. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 322915
Televize Prima pořádala včera při příležitosti představení svého nového kanálu Cool TV tiskovou konferenci, kterou asi zažil málokterý novinář, pokud ji vůbec někdo z přítomných pamatoval. Reprezentativní prostory, popř. nějakou restauraci totiž nahradil jeden z bytů v Rybné ulici nedaleko pražského Náměstí Republiky. Televize Prima se rozhodla pozvat novináře právě sem, do místností, které mají pokud možno co nejlépe představovat typického diváka Cool TV. Podívejte se, co bude komerční dvojka na svém druhém kanálu vysílat a jak to vlastně bude celé vypadat. UVNITŘ PREZENTACE + PROGRAMOVÉ SCHÉMA

Prima Cool nabídne akci, ironii a adrenalin

Prima Cool by měla být podle vedení komerční dvojky kanálem pro všechny, kteří mají rádi akci, ironii a adrenalin. Půjde především o lidi ve věku 20 – 40 let, kteří bydlí ve městě, ale nejen v něm. Prima k programovému schématu dospěla poměrně logicky – ptala se různých lidí z této cílové skupiny, na co by se chtěli dívat, co si stahují z internetu apod. Televize se jmenuje Cool, protože šlo o vystihnutí podstaty programu. Na začátku šlo však pouze o pracovní název. Programový ředitel Primy Gordon Lovitt řekl, že cílem je nabídnout výběr, na čemž se také shodl se šéfem Primy Markem Singerem. Např. seriál Angel patří podle Primy mezi odpolední odpočinkové seriály. Oblíbenou animovanou Futuramu nabídne Prima Cool denně v 19 hodin. Sází na něj zejména kvůli ironii. Zdaleka podle ní nejde pouze o seriál pro děti.

PŘÍLOHA: Programové schéma kanálu Prima Cool – duben 2009 (Excel, 49 kB)

Seriály pouze s dubbingem – ale citlivě

Ti, kteří se těšili, že seriály na tomto kanále budou vysílány v originále, budou zklamáni. Prima jim však vzkazuje – dubbing na Coolu bude jiný. Co si má pod tím divák představit? Např. seriály jako Futurama nebo Angel vznikaly přímo ve spolupráci s fanoušky. Chtěli jsme, aby výsledek byl opravdu co nejlepší, konstatoval ředitel Primy Marek Singer. Investice do programu se pohybují v řádech stovek milionů korun ročně. Co se týká propagace kanálu, tak ta bude probíhat od 8. března na hlavním kanálu, dále pak v multiplexu 2, kde se statická pozice Prima 2 s textem o brzkém startu přemění na promo upoutávky (k tomu stejnému by mělo dojít i na satelitu) a v kinech prostřednictvím reklam. Ty se také objeví v tisku a ve venkovních prostorech. O Primě Cool bude slyšet také prostřednictvím rozhlasových vln. Komerční dvojka počítá s masivním zapojením komunit a internetu vůbec. Stránka www.cool-tv.cz je již funkční. Opomenuta nebudou ani alternativní média.

Big Bang Theory - CBS 2

Hlavní hrdinové seriálu Big Bang Theory. Foto: archiv CBS

Do budoucna možná nabídne televize i vlastní tvorbu

Prima Cool bude zahajovat vysílání ve všední dny mezi 12. a 13. hodinou a skončí po půlnoci. O víkendech bude vysílat od devíti hodin ráno do nočních hodin. Programová skladba televizního kanálu se bude orientovat především na originální zábavu včetně adrenalinových zážitků. Přineseme divákům celou řadu absolutních hitů, které doposud měli diváci možnost sledovat pouze na zahraničních stanicích nebo na internetu, konstatoval programový ředitel Lovitt. Atraktivním lákadlem budou jistě i zajímavosti ze světa vědy nebo rychlá auta používaná v netradičních situacích. Prima Cool se navrátí a připomene již odvysílané pořady, které zaznamenaly široký ohlas u diváků, zopakuje řady, které byly k vidění, a naváže v premiérách díly, které v Česku ještě nebyly vysílány na televizních obrazovkách. Vlastní tvorba se na novém kanálu do budoucna pravděpodobně objeví, teď je ještě otázkou kdy.

PŘÍLOHA: Prezentace kanálu Prima Cool pro novináře [PPS, 1292 kB]

Co Cool nabídne

Kromě seriálů, o kterých jsme váš na DigiZone.cz informovali již v pondělí (Futurama a Big Bang Theory) se na Primě Cool objeví i řada dalších. Vezme-li to abecedně, tím prvním bude Angel o stejnojmenném prokletém upírovi a jeho agentuře. Fantastický seriál s Davidem Boreanazem (Sběratelé kostí) volně navazuje na Buffy, přemožitelku upírů, s níž má společný i lehce sarkastický humor. Brainiac: Šílená věda bude zábavnou show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? I na tyto otázky by měl Brainiac odpovědět. Heuréka – město divů vypráví o malém městě s velkým tajemstvím. Do přísně utajeného městečka Heuréka soustředí americká vláda již po desetiletí ty nejšpičkovější vědce světa, kteří zde žijí se všemi vymoženostmi blízké budoucnosti. Zvýšená koncentrace vědců na metr čtvereční s sebou ovšem nese i zvýšené množství nejrůznějších nehod při experimentech, s jejichž následky si musí, nejlépe s humorem sobě vlastním, poradit nový městský šerif Jack Carter.

Claire - Heroes - NBC

Claire ze seriálu Heroes. Foto: archiv NBC

Repríza Heroes i premiérová řada

Seriál Hrdinové (Heroes), jehož první sérii odvysílal poměrně nedávno již hlavní kanál Primy, vypráví o obyčejných lidech s neobyčejnými schopnostmi, jako jsou nezranitelnost, telepatie nebo třeba vize budoucnosti. Americký hit sleduje životy několika jedinců, jejichž osudem je zachránit svět. Po repríze první série počítá Prima Cool s odvysíláním té druhé, a to v české premiéře. Hlavním hrdinou komediálně-špionážního seriálu Chuck je zaměstnanec hypermarketu s elektronikou, kde tráví prakticky veškerý čas, pokud právě nehraje počítačové hry se svým nejlepším kamarádem. Jednoho dne obdrží e-mail od dávného spolužáka a v okamžiku, kdy jej otevře, se mu do mozku uloží veškerá vládní tajemství. Chuck se tak na půl úvazku stane tajným agentem Národní bezpečnostní agentury NSA a také se po mnoha letech dočká vysněného rande – s agentkou CIA Sarah, která ho má chránit.

BRAND24

V komediálním seriálu od tvůrců Přátel – Spolužáci – uspořádá příliš horlivý romantik Ethan pro svou přítelkyni večírek s velkým překvapením: setkání spolužáků ze třetí třídy po dvaceti letech. A i když se party zvrhne v katastrofu, životy osmi zúčastněných se oné noci znovu protnou a už nikdy nebudou jako dřív. Bezesporu jedním z největších lákadel bude ale pro muže nejslavnější motoristický magazín světa Top Gear, který pravidelně sleduje čtyři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme zdaleka nejen technické nadšence. Dojde zde např. k závodu auta s rychlovlakem, fotbalu s auty a mnoho dalších šílených nápadů.

K TÉMATU: Prima Cool odstartuje 1. dubna. Nabídne i anglickou Premier League

Oslovila vás programová nabídka Primy Cool?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).