Hlavní navigace

Bude MTV v češtině placené?

3. 11. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
3. 11. 2009

Zda bude česko-slovenská verze hudebního programu MTV placená nebo nikoliv zatím není jasné. V různých diskusních fórech včetně serveru Digizone.cz ale probíhají úvahy na toto téma. Zařazení tuzemské verze MTV do své nabídky potvrdila jako první satelitní platforma CS Link, tentýž krok se očekává i od všech dalších platforem. UPC Direct a Digi TV by mohly nahradit stávající verzi MTV Europe a tudíž by nemusely vyčleňovat pro česko-slovenskou verzi MTV další kapacitu. Nicméně platforma Digi TV může mít se zařazením zpočátku problém jelikož verzi MTV Europe vysílá i pro jiné trhy než je Česká republika nebo Slovensko.

Jelikož bude česko-slovenská MTV v nabídce platformy CS Link kódovaná, máme alespoň základní odpověď na otázku, jaký zásah může nová stanice očekávat. Rozhodně nebude určena úplně pro všechny diváky jako je Óčko. Českou hudební televizi si můžete naladit úplně bezplatně přes satelit, na internetu, a přes regionální DVB-T multiplexy včetně testu v multiplexu 4 společnosti Telefónica O2. Další způsoby příjmu jsou placené – přes nabídky kabelových společností. Nicméně je mnoho způsobů jak lze Óčko sledovat bez jakýchkoliv dalších nákladů.

BLOG JIŘÍHO BALVÍNA: České MTV se Óčko nebojí – těší se na ni!

BRAND24

U česko-slovenské MTV bude situace zřejmě jiná. Pokud neuvolní svůj signál pro všechny diváky prostřednictvím nekódovaného satelitního vysílání, je možné že bude fungovat alespoň na neplaceném principu na českých a slovenských satelitních kartách. I tím si ale výrazně sníží možné publikum v porovnání s Óčkem. A právě tento faktor vidí Jiří Balvín, generální ředitel TV Óčko, jako hlavní konkurenční výhodu své televize.

České MTV bude divákům dostupné jen v rámci placených balíčků na satelitu a v kabelových sítích. Možná se objeví v nabídce IPTV, ale rozhodně ne v základní nabídce. Bude na tom stejně, jako jsou na tom další kanály MTV už dnes. Jediný rozdíl bude v tom, že přibude jedna česká MTV, ale všechny budou placené, pro běžného diváka z naší cílové skupiny nepřístupné. Óčko je ale ve všech základních placených nabídkách. Je v digitálním pozemním vysílání, kde česká MTV nikdy nebude. Ze satelitu je možné nás přijímat zdarma, bez jakéhokoliv placeného balíčku satelitních operátorů – ale i v jejich nabídkách jsme, napsal Balvín do svého blogu na Digizone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).