Hlavní navigace

Bude-li se UPC dařit, může dosáhnout až milionu zákazníků digitálního kabelu

3. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 6. 2009

Z monitorovací zprávy, kterou na svém webu zveřejnil mediální server Broadband TV News, vyplývá, že kabelová televize ve střední a východní Evropě je dobře zavedena a jejích služeb využívá 30 až 35 milionů domácností. Čím dál tím více se však setkává s tlakem konkurenčních platforem – zejména pak DVB-T a IPTV. Zvláště operátoři IPTV v poslední době investují značné prostředky do modernizace svých sítí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: UPC útočí na Telefónicu, zaměří se i na komunikační služby pro firmy

Dochází především k přínosu nových služeb, jako je video-on-demand – video na vyžádání (VOD) – a stanice ve vysokém rozlišení (HDTV). Broadband TV News připomíná, že v České republice byla v prvním čtvrtletí letošního roku digitální kabelová televize od UPC přijímána již více než třemi sty tisíci domácnostmi. V Rumunsku pak mělo digitální kabel přes 150 tisíc domácností a v Polsku nad 100 tisíc. Server odhaduje, že pokud bude vzrůstající trend nadále pokračovat, dosáhne UPC na trzích střední a východní Evropy přes milion zákazníků DVB-C.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).