Hlavní navigace

Brno a Ostrava by se měly jako první dočkat digitálního rozhlasu DAB a DAB+

23. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 2. 2011

Posluchači v Brně a Ostravě by se měli jako první v republice dočkat digitálního rozhlasového vysílání s českými rádii. Krajské rozhlasové multiplexy pro ně plánuje příbramská společnost Teleko, které Český telekomunikační úřad (ČTÚ) udělil licence pro provozování krajských sítí pro zemský digitální rozhlas celkem v pěti krajích. Kromě Jihomoravského a Moravskoslezského také pro Královéhradecký, Liberecký a Ústecký.

K TÉMATU: Pět krajských multiplexů pro digitální rozhlas získala firma Teleko

Připravujeme Brno a Ostravu. Musíme ale ještě vyčkat na koordinace assigmentů – konkrétních vysílacích kót. Termín startu DAB/DMB/SLS ještě není dán. No a samozřejmě musíme dokončit jednání s dodavateli obsahů, odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz jednatel firmy Teleko Tomáš Řapek. V Praze a Středočeském kraji by měly digitální rozhlas provozovat České Radiokomunikace, ty však dosud nepotvrdily, že by získaly od ČTÚ kmitočtový příděl.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Co ještě brání startu digitálního rozhlasu v Česku?

Naopak jisté je, že v Jihočeském kraji bude rozhlasový multiplex provozovat firma RTIcz z Plzně, která usilovala také o licenci pro Plzeňský kraj. Právě v západních, ale i severních Čechách můžou posluchači naladit digitální rozhlas již dnes, ale pouze ze sousedního Německa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).