Hlavní navigace

Brněnské Rádio Krokodýl usilovalo o kmitočet v Praze, koordinaci ale zamítl ČTÚ

18. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Frekvence, o které usilovala stanice, se nacházely v blízkosti silných mimopražských vysílačů. Kmitočet 102.1 MHz mohla například rušit ústecká Buková hora, 104.2 MHz pro změnu Krašov.

Expanzi jihomoravského Rádia Krokodýl na území hlavního města zabránil Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Vytipované frekvence, které doporučil provozovatel stanice, brněnská společnost Nonstop, shledal regulátor jako nevhodné. Ve svém posledním zápisu o tom informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Krokodýl měl zájem o 50 Wattový vysílač na Chodově, který by šířil signál na frekvenci 107.2 MHz, jako alternativní kmitočty pak doporučoval se stejným výkonem 91.5 MHz, 102.1 MHz nebo 104.2 MHz. Zmíněnou pražskou lokalitu už pro šíření svého programu využívá Rádio Dálnice.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Proces výběru stavitele nového studia ČT v Brně se musí zopakovat, jeden člen komise byl podjatý

Rádio Krokodýl je soukromá rozhlasová stanice, která začala vysílat na brněnské frekvenci FM 103 již 1. srpna 1994 a na vyškovské frekvenci FM 102,6 – 6. září 2002, představuje se svým posluchačům na webu rozhlasová stanice a celý den dle své charakteristiky vysílá „hit za hitem“. Jeho působnost na jižní Moravě podle mapy pokrytí začíná na Jihlavsku a končí na Zlínsku. Zástupci Rádia Krokodýl se k plánu chystané expanze serveru DigiZone.cz zatím nevyjádřili, programový a hudební ředitel Jiří Wiener nicméně slíbil v této věci naší redakci oficiální stanovisko nejpozději v průběhu začátku příštího týdne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).