Hlavní navigace

Brněnské Omko nabízí novou službu SATdsl-Connect

3. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 10. 2008

Moravská firma Omko, která má své pobočky také v Ostravě a Praze a je oficiálním distributorem produktů od společnosti TechniSat v České republice, představila na svých webových stránkách novou službu s názvem SATdsl-Connect. Pod ní se neskrývá nic jiného než připojení k internetu prostřednictvím satelitu. Zákazník, který službu využívá, je připojen k internetu přes tzv NOC či HUB stanici, jejíž součástí je parabolická mikrovlnná anténa. Tato stanice posílá a přijímá signál z určité satelitní družice, která je umístěna na geostacionárním orbitu Země. Signál je z družice veden přímo k zákazníkovi.

Omko představí svůj nový produkt na technickém veletrhu Invex, který začíná v Brně již v pondělí a potrvá až do 10. října. Služba SATdsl-Connect je realizována ve spolupráci s Avanti Communications prostřednictvím satelitu Intelsat 903 na pozici 34.5 st. záp. Brněnská firma tímto krokem reaguje na produkt evropské satelitní jedničky SES Astra s názvem Astra2Connect, která pro něj stále ještě hledá v České republice partnera. Jde o službu pro zákazníky, kteří nemají přístup k internetovému připojení (hlavně venkovské oblasti), tedy o širokopásmový obousměrný internet přes satelitní parabolu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).