Hlavní navigace

Britská Bravo vysílá dokumenty o drsných městech, první byla Praha

7. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 1. 2009

Jak upozornil server Aktuálně.cz, britská komerční televize Bravo TV začala vysílat od úterního večera dokumenty z cyklu World's Toughest Towns, neboli Nejdrsnější města světa. Střední Evropu prezentovalo pouze jediné, a to naše Praha. Toto město ale nebylo vybráno podle investigativního novináře Donala MacIntyrea proto, že by byla nejhorší nebo nejlepší, ale důvodem je to, že je oblíbenou destinací britských turistů. MacIntyre se tu snažil odkrýt údajnou spojitost mezi prostitucí a ruskou mafií.

Dokumentární cyklus si klade za cíl ukázat města v jiném světle, než jak to činí turističtí průvodci. Bylo tomu tak i u Prahy. Vedle českého hlavního města se objeví např. Paříž, Neapol, Miami nebo Kapské město. Úkol cyklu World's Toughest Towns je podobný jako např. MTV Exit, kde herečka Angelina Jolieová seznamovala diváky s temnými stránkami některých měst, hlavní roli přitom hrála právě prostituce, a mezi nimiž figurovala také Praha. Hlavním cílem je dát britským divákům obrázek o tom, kdo jsou lidé kteří takovouto turistikou vydělávají.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).