Hlavní navigace

Bratislava testuje vysílání DVB-T2, s placenými programy Skylinku

1. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 9. 2011

Včera začalo v Bratislavě testování digitální pozemní televize druhé generace označované jako DVB-T2. Na svém webu o tom informovala společnost Towercom, tamní obdoba Českých Radiokomunikací. Operátorovi bylo uděleno krátkodobé oprávnění pro šíření signálu z bratislavského vysílače Kamzík, takže firma ho bude realizovat pouze do konce září.

K TÉMATU: Společnost Towercom otestuje v Bratislavě vysílání v normě DVB-T2

Součástí zkušebního multiplexu, který je šířen na 66. kanálu výkonem 50 kW, jsou placené SD kanály v normě MPEG-4, které má ve své nabídce satelitní služba Skylink – Doku CS, Kino CS, Muzika CS, Viasat Explorer, Viasat History a Viasat Nature. Programový rastr ještě doplnil Travel Channel ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Podobně jako České Radiokomunikace si chce i Towercom vyzkoušet různé modulační parametry, podmíněný přístup, zdrojové kódování a příslušná zařízení pro zpracování signálu DVB-T2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).