Hlavní navigace

Blog redaktora České televize: Jak mi kvůli Formuli 1 (ne)volali z rádia Frekvence 1

8. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Formule 1 má letos za sebou velké změny. A proti loňsku je jich tolik jako nikdy v historii. Dá se tedy říci, že se jedná o revoluční sezónu. Tak revoluční, že jsme se o ní bavili i v České televizi.

Formule 1 má letos za sebou velké změny. A proti loňsku je jich tolik jako nikdy v historii. Dá se tedy říci, že se jedná o revoluční sezónu. Tak revoluční, že jsme se o ní bavili i v České televizi a to navzdory tomu, že Formuli 1 (bohužel) nevysíláme.

S kolegou Michalem Dusíkem jsme některé změny probrali 17. března zde.

Jenže naše slavná chvíle nebyla jen tak zapomenuta. Rozhovor byl asi natolik úžasný ( he he ) že se líbil i lidem na Frekvenci 1. A tak si ho nahráli a o pár dní později použili ve svém „Sport baru“.

ČTĚTE TAKÉ: X Factor se drží na Primě stále nad půl milionem diváků

Slečna/paní redaktorka oznámila, že změny probere s expertem ČT Viktorem Tamayou (raději bych byl pro Tamayo nebo Tamayem, ale budiž jí to odpuštěno za toho experta :-)). Na tom by nebylo až zas tak nic špatného – kdyby mi ovšem skutečně zavolala. Rád si povídám o Formulích 1 a ještě raději, když při tom mohu mluvit se ženou (dívkou). Jenže na telefonát z rádia bych čekal marně. Nezavolali. Přesto se stalo:

Slečna/paní redaktorka oznámila: Takto změny pro Frekvenci 1 shrnul expert ČT Viktor Tamayo (čas 43:52).

Slečna/paní pak dodala, že já dále tvrdím: u nových motorů se dá i telefonovat … Nikdy jsem to nikomu neřekl. Nemohl jsem. V Austrálii na prvních závodech jsem nebyl a nezkoušel jsem telefonovat. Napadá mě jedině, že by šlo telefonovat jedině u TV přenosu. To jde, to už vyzkoušeno mám :-)

Na internetu lze najít vše. A tak si díky tomu mohu ověřit, že třeba v druhé hodině vysílání Sport baru se také posluchači dozvěděli něco z toho, co už před tím odvysílala Česká televize (čas 42:40).

Každopádně Formule 1 měla na Frekvenci 1 pěknou propagaci, stejně jako já ( díky, he he ).

Ale přestože tvrdí, že mi volali a já pro jejich rádio říkal svůj pohled na věc – NENÍ TO PRAVDA! Rozhovor byl z vysílání ČT – Poledních zpráv s Michalem Dusíkem.

To je žurnalistika …

BRAND24

UPDATE: Frekvence 1 se před nedávnem prostřednictvím mluvčího omluvila za špatnou citaci rozhovoru. Ano … špatná citace … to je velmi úsměvný důvod k omluvě.

Text byl v plné podobě zveřejněn se souhlasem jeho autora. Najdete ho i na jeho soukromém blogu, a to kliknutím na tento odkaz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Viktor Tamayo je členem sportovní redakce České televize se zaměřením na motorismus.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).