Hlavní navigace

Bedna TV umožní zájemcům vytvořit vlastní televizi

24. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 6. 2009

Vlastní internetovou televizi umožní zájemcům vytvořit představitelé stanice Bedna TV, kteří v úterý představili na tiskové konferenci projekt BE.TV. Ten by měl zdarma poskytnout prostor, kde si budou moci zájemci vytvořit vlastní program. Využít ho tak budou moci např. jednotlivci, firmy i organizace. Prostřednictvím webové stránky by mělo být možné shlédnout desítky až stovky televizních kanálů.

Projekt, který je v běhu již od loňského prosince, přišel podle představitelů na částku přibližně 40 milionů korun. Tento projekt chceme postupně nastartovat do dvou let. V rámci něj by měl vzniknout prostor například pro začínající filmové tvůrce, dokumentární tvorbu, ale také pro naprosto svobodný obsah provozovatelů jednotlivých stanic. Podmínkou bude jen ucelená dramaturgická koncepce, uvedl ředitel Bedny TV David Foldyna.

BRAND24

Jak uvedla ČTK, vše by mělo fungovat tak, že jednotlivé kanály budou vysílat buď lineárně – tedy s postupným řazením pořadů, jako je tomu v běžných televizích, nebo na nich budou umístěna streamová videa. To nejlepší z těchto programů se pak ocitne i na hlavní stanici Bedna.tv. Ta vysílá už od loňského prosince a za tu dobu ji navštívilo kolem 70. tisíc lidí. Na Slovensku spolupracuje televize s hudební Musiq1, na jejíž obrazovce se objevují některé její pořady.

ČTĚTE TAKÉ:
Pořady stanice Bedna TV se objeví na slovenské Musiq1
Vypni televizi, zapni Bednu, vyzývá nový internetový projekt

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).