Hlavní navigace

BBC World News čeká od pondělí řada novinek. Bude připravena i na HD vysílání

9. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Zpravodajský kanál BBC World News projde největšími změnami za posledních deset let. Nové technologie mají diváka ještě více vtáhnout do děje a zprostředkovat aktuální dění.

Řada významných změn čeká od příštího pondělí 14. ledna zpravodajskou stanici BBC World News, která je dostupná pro české diváky prostřednictvím satelitu a také v nabídkách kabelových a IPTV operátorů. Novinky budou vyvrcholením změn, které v britské veřejnoprávní korporaci proběhly. Tou nejvýznamnější je přestěhování do nového centra v samém srdci Londýna. Změnami projde program BBC World News, objeví se zde některé nové tváře a vysílací řetězec už bude připravený pro vysoké rozlišení (HDTV), což zároveň stanici umožní kdykoliv vysílání do této kvality překlopit.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zpravodajské kanály v HD: Rozmařilost, nebo v dnešní době už standard?

V BBC Broadcasting House, neboli Vysílací dům, jak se jednoduše budova BBC jmenuje, bude pobývat okolo šesti tisíc lidí, což je přibližně třetina všech zaměstnanců pracujících pro tuto korporaci. Díky tomu jde o jeden z největších světových vysílacích komplexů. Vítanou posilou se stala zejména Yalda Hakim, australská novinářka afgánského původu, která původně pracovala pro SBS a nyní bude nejen korespondentkou BBC, ale také průvodkyní jednoho z nových zpravodajských formátů. Uznávaný novinář Jon Sopel se divákům představí v novém magazínu Global with Jon Sopel.

Od 14. ledna bude vypadat všednodenní program BBC World News následovně:

  • Newsday (01:00, 02:00 a 00:00 CET)
  • HARDtalk with Stephen Sackur (05:30, 10:30, 15:30, 22:30 CET)
  • GMT with George Alagiah (13:00 CET)
  • Impact with Mishal Husain (14:00 CET)
  • Global with Jon Sopel (16:00 CET)
  • BBC Focus on Africa (18:30 CET)
  • World News Today with Zeinab Badawi (20:00 CET)
  • Business Edition with Tanya Beckett (22:00 CET)
  • BBC World News America (0:30 CET)

pozn.: Během letních měsíců si budou muset diváci ještě hodinu přičíst.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rusko je opět první. Ze satelitu spustilo nekódovaný zpravodajský HD kanál

BBC World News zahajuje nový rok s úplně novým vzhledem a pocitem. Stanice bude schopná díky virtuální reality a produkci ve Full HD, novým moderátorům a programování nabídnout nejen přístup k té nejlepší a zároveň nejdynamičtější žurnalistice na světě, ale nové technologie zároveň přinesou možnost posílení emoční stránky a lépe vtáhnou diváky do jádra příběhů, které vytváří náš svět, uvedl při této příležitosti Richard Porter, Controller of English for BBC Global News. Výkonný ředitel BBC Global News Ltd Jim Egan označil tyto změny za největší ve vysílání stanice za posledních deset let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).