Hlavní navigace

Bavorský veřejnoprávní rozhlas spustí pět nových digitálních vysílačů

23. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od února příštího roku budou všechny jeho programy dostupné v multiplexech na kanálech 11D a 12D v modernějším standardu DAB+. Bude tedy nutný pro poslech odpovídající přijímač.

Pět nových digitálních vysílačů pro technologii DAB/DAB+ spustí příští týden, konkrétně 30. října, bavorský veřejnoprávní rozhlas. Jejich počet se tak zvýši z aktuálních třiadvaceti na osmadvacet. Půjde konkrétně o stanoviště Burgsinn, Passau, Pfaffenhofen a. d. Ilm, Untersberg a Jenner (Berchtesgadener Land). Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů tak mohou v daných oblastech počítat se zlepšením signálu multiplexu, který funguje na kanálu 11D. DAB rádio tak bude pokrývat 97,5 % bavorských dálnic a 72,3 % tamního obyvatelstva. Další vysílače připravené ke spuštění v letošním roce, budou oznámeny později.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Z BR Klassik se stane v roce 2018 čistě digitální stanice, Puls půjde na VKV

Tamní veřejnoprávní médium ale počítá ještě s jednou podstatnou změnou. Od února příštího roku budou všechny jeho programy dostupné v multiplexech na kanálech 11D a 12D v modernějším standardu DAB+. Majitelé DAB přijímačů tak sice stanice nadále naladí, ale už si je nebudou moci poslechnout. Pro další příjem Bavorského rozhlasu v digitální podobě pozemní cestou bude nutné vlastnit rádio s podporou standardu DAB+. Médium chystáte také rekonfiguraci svých programů v rámci obou sítí, podrobnosti ale zatím nezveřejnilo. Aktuální složení multiplexů včetně některých plánovaných vysílačů je k dispozici zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).