Hlavní navigace

Bavorský rozhlas spustí digitální okruh Puls FM, který nahradí stanici on3radio

29. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Posluchači z Čech mohou zachytit digitální okruh on3radio prostřednictvím technologie DAB. Program je součástí bavorského multiplexu šířeného na kanálu 12D.

Bavorský rozhlas (Bayerische Rundfunk) se připravuje na spuštění digitálního okruhu Puls FM, který nahradí stávající on3radio. Tento krok proběhne 15. Května. Informuje o tom server Satnews.de. Stanice v současné době zatím nemá k dispozici vlastní webové stránky. Adresa www.puls.fm zájemce přesměruje na portál rozhlasové stanice on3radio. Bližší informace najdete zájemce na webu: www.diesesneueradio.de. Okruh je zachytitelný i na území Čech, a to z bavorského rozhlasového multiplexu šířeného na kanálu 12D. Jeho složení je k dispozici zde.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Středoněmecký rozhlas MDR si vyzkouší v rámci DAB přenos prostorového zvuku

on3radio je digitální okruh, který je věnovaný čistě mladým posluchačům. Vznikl z dnes již neexistujících stanic Das Modul a Bavarian Open Radio. Mladé generaci nabízí komunikaci nejen prostřednictvím webových stránek, ale například i sociálních sítí, jako jsou Facebook nebo Twitter. Co se týká hudebního výběru, ten je poměrně široký. Přibližně 20 % ve vysílání tvoří domácí kapely. Stanice začala vysílat v květnu 2008, to znamená, že změna, která je naplánovaná na polovinu příštího měsíce, proběhne téměř přesně pět let od jejího startu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).