Hlavní navigace

Bavorsko začíná s velkým přelaďováním digitálního rozhlasu, skončí v květnu

23. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hlavní fáze přelaďování je připravena na březen, kdy se mimo jiné změní vysílací kanál i na známých vysílačích Pfaffenberg, Norimberk, Gelbelsee, Hohe Linie a Brotjacklriegel.

Telekomunikační operátor Media Broadcast ve spolupráci se svými obchodními partnery zahájí zítra, v úterý 24. února, velké přelaďování digitálního rozhlasu (DAB+) z kanálu 12D na kanál 10D. Operace, na níž server DigiZone.cz upozornil již před několika týdny, bude trvat až do května. Jako první budou přeladěny vysílače Augsburg, Dillberg, Mnichov a Ismaning. Celá operace bude zakončena z 11. na 12. května v lokalitách Dingolfing, Ulm a Ochsenkopf. Po skončení několikaměsíčního přeladění nebude možné tento multiplex naladit v lokalitách, kde bude docházet ke kolizi se sítí Českých Radiokomunikací.

Tipy C

K TÉMATU: V Praze skončí možnost dálkového příjmu DAB rozhlasu z Bavorska na kanálu 12D

Hlavní fáze přelaďování je připravena na březen, kdy se mimo jiné změní vysílací kanál i na známých vysílačích Pfaffenberg, Norimberk, Gelbelsee, Hohe Linie a Brotjacklriegel. V dubnu se pak změní vysílací kanál z 12D na 10D i na Hoher Bogenu a Wendelsteinu. Kompletní rozpis všech lokalit, které se budou přelaďovat, je zveřejněn na webových stránkách Bayerndigitalradio.de. Je velmi pravděpodobné, že po omezenou dobu tak převážně lovci signálů v západních Čechách zachytí multiplex jak na původním, tak i novém kanálu. Technické parametry přelaďované sítě naleznete na webu ukwtv.de.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).