Hlavní navigace

Bavorsko postupně přejde na digitální rozhlasový systém DAB+

7. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2011

UVNITŘ TABULKA Vysílání digitálního rozhlasu bude u našich západních sousedů probíhat do budoucna pouze v moderním systému DAB+. Oznámil to bavorský rozhlas Bayerischer Fernsehen. Od 1. března tady začaly používat tuto normu v rámci kanálu 11D regionální verze bavorského okruhu Bayern 1. Konkrétně jde o Bayern 1 Mittel und Oberfranken, Bayern 1 Mainfranken, Bayern 1 Niederbayern und Oberpfalz, Bayern 1 Schwaben a testovací kanál BR, který je aktivní pouze občas.

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas v Bavorsku posílil o čtyři vysílače

BRAND24

Okruhy Bayern 1 Oberbayern, Bayern 2 Süd a Bayern 2 plus/Nord, Bayern 3, B5 aktuell a BR Verkehr nadále využívají původní systém DAB. Ten je totiž v Bavorsku stále velice populární a je také součástí většiny autorádií vybavených pro příjem digitálního rozhlasu. Vysílání DAB i DAB+ probíhá na kanálu 11D. Digitální rozhlas DAB+ je v současné době dostupný pro 57 % Bavorska (přibližně 7 milionů obyvatel) prostřednictvím vysílačů München, Wendelstein, Nürnberg, Dillberg, Würzburg a Regensburg.

Rozložení rozhlasových kanálů v systémech DAB a DAB+ od 1. března. (Zdroj: br-online.de)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).