Hlavní navigace

Balvín: ADT splnila svou funkci

22. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
22. 1. 2008

Ředitel Óčka Jiří Balvín, který je zároveň předsedou Asociace digitálních televizí (ADT), dnes zhodnotil na semináři Milníky digitální televize práci tohoto sdružení. To, co jsme chtěli splnit, je splněno. Nemám pro vás žádné nové informace, řekl s nadsázkou Balvín. Poinformoval však přítomné o přípravě jednotlivých televizí na podání žádostí o kompenzační licence. Óčko v tuto chvíli dokončuje administrativu. Byli jsme velmi důrazně upozorněni, že musíme splnit všechny stanovené podmínky, konstatoval Balvín a dodal, že zřejmě příští týden podají žádost k RRTV o vydání kompenzační licence.

Ve fázi dokončování administrativy je také „Mrnkova“ zpravodajská televize Z1. Óčko přejde do řádného vysílání kontinuálně, Z1 by ho ráda spustila v květnu. Určitě hledají nějaké pěkné datum, aby se to pamatovalo, zažertoval Balvín. Další televizí bude před prázdninami TV Barrandov. Co se týká ostatních, tak tam nevím, řekl ředitel hudební televize. Balvín si pochválil také prozatímní lednovou sledovanost. Jsem rád, že se na ní vztahy k UPC neprojevily. Průzkum potvrdil pokles přibližně o šest procent, řekl na závěr Balvín.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).