Hlavní navigace

Austrálie chce při vypínání analogu využít zkušeností z britského Whitehavenu

5. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
5. 5. 2008

Australská vláda chce do konce letošního roku přijmout plán přechodu na digitální zemské vysílání, který by měl kromě jiného obsahovat i harmonogram vypínání analogových vysílačů. Podle současných plánů by měla Austrálie o analogové televizní vysílání definitivně přijít v prosinci 2013. Při procesu přechodu na digitální vysílání se chce Austrálie inspirovat zkušenostmi Velké Británie a některé postupy a opatření aplikovat také.

Plán přechodu na digitální televizní vysílání nelze podle australské vlády přejmout celý, a to kvůli odlišnostem v charakteru území a také počtu Australanů, kteří chtějí televizní signál přijímat prostřednictvím jiných platforem, než je DVB-T. Austrálie se proto zaměří na britský model především v oblasti spolupráce vlády a soukromého sektoru a informování veřejnosti o chystané změně.

BRAND24

Po prostudování a vyhodnocení zpráv o vypnutí analogového vysílání v britském Whitehavenu bude Austrálie přechod na digitální televizní vysílání také realizovat ve dvou krocích. Nejprve bude tedy v oblasti vypnuto analogové vysílání jen několika televizních programů „na zkoušku“ a po určité době pak diváci přijdou o analogový signál všech stanic. Na informační kampaň, která by měla být podobná té britské, australská vláda vyčlenila 4,8 milionu australských dolarů.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).