Hlavní navigace

Astra, RTL a MTV se dohodly na nových službách

11. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 8. 2006

Provozovatel satelitů SES Astra podepsal smlouvu s firmami RTL Television a MTV Networks. Kontrakt se týká využití nové digitální infrastruktury, která německým vysilatelům umožní rozšířit jejich přenosové kapacity, zavést službu placení za shlédnuté pořady a rozjet nové programy blízké principu videa na vyžádání. Novinkou by měl být i vylepšený programový průvodce (EPG) a datový prostor pro tzv. osobní videorekordéry. Celá iniciativa je krokem k interaktivní televizi, při jejímž sledování program neurčuje televizní oddělení, ale sám divák v obývacím pokoji.

BRAND24

Měsíční paušál za nové programy a služby bude pro předplatitele 3,5 eura (100 korun). Stinnou stránkou dohody je fakt, že družici Astra 19,2 stupně východně pravděpodobně řada televizí zakóduje svůj – dosud bezplatně dostupný – signál. Do sítě MTV Networks patří MTV, Viva, Nickelodeon a od příštího roku i Comedy Central. Skupina RTL zahrnuje kromě stejnojmenného programu i VOX, RTL II, Super RTL, n-tv, RTL Shop a Traumpartner TV. Dohodu nyní zkoumá německý antimonopolní úřad.

Zdroj: Broadbandtvnew­s.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).