Hlavní navigace

Arte ve vysokém rozlišení již od 1. července

13. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 6. 2008

Pravděpodobně, zřejmě, možná, to byla slova, která se objevovala ve spojitosti se startem francouzsko-neměckého kulturního kanálu Arte ve vysokém rozlišení. Dnes však přinesl server Broadband TV News informaci, v níž uvádí konkrétní datum, kdy kanál začne vysílat. Oním dnem je 1. červenec a vysílání bude dostupné zdarma nekódovaně divákům téměř v celé Evropě z družice Astra na pozici 19.2 stupňů východně nejpravděpodobněji na kmitočtu 11362/H.

Kanál měl být původně dostupný pouze ve francouzské verzi, jeho vedení se však rozhodlo, že přidá i německou jazykovou stopu. Materiály, které jsou dostupné ve vysokém rozlišení, budou vysílány v HD, zbytek se překonvertuje na vyšší kvalitu. S Arte HD se počítá i do dalších platforem jako je např. digitální kabelová televize nebo IPTV, ve Francii ho mají v průběhu listopadu zařadit dokonce do DVB-T. Diváci mohou v současné době na pozici 19.2 st. sledovat volně pouze jediný HD kanál s klasickým programem, je jím Anixe HD.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).