Hlavní navigace

Apple inovoval box Apple TV, multimediální centrum k televizoru

9. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jednodušší uživatelské rozhraní a obsah ve Full HD rozlišení nabízí nová verze boxu Apple TV, multimediálního centra od společnosti Apple. Malá krabička připomínající set-top-box umožňuje po napojení na televizor využívat službu iCloud.

Jednodušší uživatelské rozhraní a obsah ve Full HD rozlišení nabízí nová verze boxu Apple TV, multimediálního centra od společnosti Apple. Malá krabička připomínající set-top-box umožňuje po napojení na televizor využívat službu iCloud, jejímž prostřednictvím si uživatelé mohou přehrávat filmy a seriály, ale také fotografie. Firma novinku představila na středeční tiskové konferenci ve Spojených státech.

K TÉMATU: Apple vyvíjí prototyp vlastního televizoru, hotový má být prý za rok

Podle šéfa Applu Tima Cooka je hlavní předností nové verze Apple TV její jednoduchost. Apple TV je daleko jednodušší než kdykoliv předtím, ať s ní chcete dělat cokoliv, řekl. Box lze bezdrátově propojit s iPadem a přenášet tak do televizoru videa, hudbu nebo fotografie z divákova tabletu. Televizor pak vše převede do maximálního rozlišení, které dokáže (u HD ready televizorů na HD ready, u Full HD na Full HD).

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: iTelevize od Applu zřejmě nebude mít žádný televizní tuner, jen internet

Novinkou je rovněž možnost placené online výpůjčky filmových novinek. Aplikace Remote navíc umožňuje vytvořit z iPadu, iPhonu nebo iPodu dálkové ovládání pro Apple TV, jinak ale společnost dodává k boxu i samostatné dálkové ovládání. Ne všechny nové služby Apple TV jsou ale určeny pro trhy mimo Spojené státy. Firma ale Apple TV propaguje i v Česku, kde stanovila koncovou cenu nového modelu na 2 799 korun.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).