Hlavní navigace

Analogový signál vypínané ČT z Pradědu už obsahuje také informační lištu

6. 9. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 9. 2010

Diváci přijímající signál z jesenického vysílače Praděd už se o blížícím konci analogového vysílání dozvědí nejen prostřednictvím piktogramu, ale ode dneška také díky informační liště. Analogové vysílání ČT z Pradědu přebírá více než sto analogových převaděčů zejména v Moravskoslezském, Olomouckém, Zlínském a Pardubickém kraji, upozornil také redaktor tiskového oddělení České televize Štěpán Janda.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Operace Praděd úspěšná, vysílač má již novou anténu pro DVB-T

Piktogram a lišta je z Pradědu vysílána jak u programu ČT 1, tak i ČT 2. Pokud vidíte na svém televizoru piktogram na obou kanálech, znamená to, že po 30. srpnu vám zůstane pouze analogový signál stanice ČT 1, která bude přeladěna po spuštění multiplexu 1 z 36. na 50. kanál. V případě, že vidíte piktogram a lištu pouze u Jedničky, Dvojku přijímáte z jiného vysílače. Poslední možností je ta, že analogovou ČT 1 přijímáte z jiné lokality, než je Praděd, a v tom případě vidíte piktogram pouze u kanálu ČT 2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).