Hlavní navigace

Analogové kmitočty po silných vysílačích na jihu Čech jsou již volné

7. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 7. 2010

OPRAVENO Diváci České televize si mohli zvyknout na to, že v oblastech, kde docházelo k ukončení analogového vysílání, se krátce po tomto kroku objevila na obrazovkách ČT 1, popřípadě ČT 2, černá obrazovka s oznámením, ať si diváci zajistí příjem jiným způsobem. Bylo tomu tak i v jižních Čechách. Toto oznámení vydrželo na obrazovkách 48 hodin.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: DigiZone.cz aktualizoval mapy pokrytí multiplexů a přílohu Regiony

O způsobu vysílání informace po vypnutí analogového vysílání se ČT dohodla s NKS. Vysílání této textové informace je zajišťováno 48 hodin po vypnutí řádného vysílání, upozornil server DigiZone.cz technický ředitel ČT Rufolf Pop. Nyní už jsou tedy dotčené analogové kanály úplně bez signálu a případní zájemci je mohou využít například pro lov digitálních terestrických signálů, které dříve nebylo možné sledovat. Na 32. kanálu, kde dříve vysílala analogová Jednička z Vimperku, by nyní měl být teoretický zachytitelný rakouský ORS multiplex A ze Salzburgu s výkonem 40 kW s programy ORF 1, ORF 2 a ATV.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).